Според прокуратурата с действията си той е нанесъл значителни щети на

...
Според прокуратурата с действията си той е нанесъл значителни щети на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение срещу кмета на Белоградчик

Според прокуратурата с дейностите си той е нанесъл обилни вреди на общинския бюджет

Окръжна прокуратура - Видин притегли в качеството на обвинен кмета на община Белоградчик Борис Николов, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Спрямо Николов е взета мярка за неотклонение „ подписка “, се прецизира в известието.

Окръжна прокуратура - Видин управлява следствие за осъществено длъжностно закононарушение по член 219, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщи Българска телеграфна агенция. В известието се прецизира, че през днешния ден в качеството на обвинен по делото е притеглен кметът на Община Белоградчик Б.Н.

Понастоящем е открито, че в интервала 2019 година - 2022 година в гр. Белоградчик обвиненото длъжностно лице, макар служебните си отговорности като кмет, вменени по Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, не е положило задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването или опазване на повереното му имущество. Събрани са доказателства за подписване на контракти за възлагане на публични поръчки на повишени цени, безпричинно фактуриране на услуги по сметосъбиране и сметоизвозване в Община Белоградчик, за формиране на изпълнителни производства против общината и налагане на възбрани върху общинското имущество, се споделя в известието.

В резултат на дейностите на обвинения последвало прахосване и други обилни вреди за Община Белоградчик и общинския бюджет. Разследването по делото продължава.

Днес от сутринта чиновници на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Министерството на вътрешните работи и Националната следствена работа организираха следствени дейности в постройката на Община Белоградчик по дело, формирано по материали от КПКОНПИ. Претърсени са били четири адреса на частни лица и офиси във Видин и Белоградчик.

На място бе заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов и Ваня Ненкова, областен прокурор на Видин. Следствените дейности се правят под надзора на Окръжна прокуратура - Видин, посочи Ненкова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР